|

ActivConnext G-Series Colour Issues

Hi,

We have had two different ActivConnect's cause the same issue in the last couple of weeks. These ActivConnect's are connected to Promethean boards. Some of the time, when you turn on the Promethean board (the ActivConnect always stays on) it will load with inverse colours (for example, the standard pink background comes out green).

However, we believe it is an issue with the ActivConnect rather then the HDMI cable because this problem can be fixed either by pulling out the HDMI cord and plugging it back in OR switching to another HDMI Source (we have a windows computer on HDMI 4) and then switching back to HDMI 2 (the ActivConnect). Also, because this issue is happening on 2 separate devices it's unlikely it's a HDMI cable fault.

Thanks for any help.
Ben

Answers

  • Adam K PrometheanAdam K Promethean Posts: 2,146 admin
    Hi bmattila,

    Thanks for posting on the Support Community.

    This is quite an odd issue that you are experiencing.
    I will email you directly for further information and troubleshooting.

    Kind regards,
    Adam
    Promethean Technical Support
  • LC_ENSRLC_ENSR Posts: 2
    Hi,
    We have 12 units installed, and this just started to happen about 2 weeks as well.
    Several units affected now.
    Symptoms are quite as you describe.
    Also notice that powering off and them on the screen will restore normal colors; then, next power off and on will make it inverse again. Almost 1 out of 2 power on will bring the inverse colors.
    It's very time consuming for teachers and a global waste of time...
  • Hi LC_ENSR,

    Thank you for posting on the Support Community.

    We have gone ahead and emailed you concerning this issue in order to gather more information. 

    We look forward to assisting you further. 
    Martha
    Promethean Technical Support
Sign In or Register to comment.