Interactive Whiteboards

This topic contains 9 replies, has 4 voices, and was last updated by  Anonymous 11 months, 3 weeks ago.

  • Author
    Posts
  • #3325

    Anonymous

    I’ve moved into a room that has an ActivBoard. I plugged the board into my computer using a USB cable, and the video connected without any issues. My pen is not recognized when I hover it over the white flames in the top left of the board. I do not have another pen to eliminate the pen being an issue. However I not sure what to look for to verify to see if the computer is truly recognizing the response from the board. Please help!

  • #13919

    Anonymous

    Hi mrich1911,

    The computer needs to have the ActivDriver installed in order to use the pens on the board.  Here is the link to the ActivDriver https://support.prometheanworld.com/product/activdriver.
    If you already have the ActivDriver installed you may need to update the driver.  You can use the above link.

    When you install/update the driver make sure the USB cable that goes to the board is unplugged from your computer.

    If you are still having an issue with the board, please provide the model number of the board so we can provide next steps.

    Thank you,
    Pam

  • #13920

    Anonymous

    Still not working after installing the driver. ?The board product code: PRM-AB2-02 

  • #13921

    Anonymous

    Hi Mrich1911,

    When you plug the USB cable from the board into the computer does the ActivManager show the board listed?
    You can find the ActivManager on a Windows computer in the lower right corner under icons,  on a MAC it is in the upper right corner of the computer screen.  If the icon has a red X, try a shorter USB cable that goes from the board to the computer to see if it connects.
    If it does show a connection, what is the firmware on the board?
    Please let us know the OS of the computer that you are connecting to the board.

    Thank you,
    Pam

  • #13922

    Anonymous

    The OS that I’m using is Windows 10 and firmware v3.66 build 1. When I hover over the icon, it does recognize that 1 device is found.

  • #13923

    Anonymous

    Which Pens are being used with this board?

    Our version 3 Pen:

    Or our version 4 Pens for second-generations boards:

    If neither of these are the pens being used, please test the board with one of the above pens; those above pens are the only ones compatible with the model of board with the version of firmware stated as being read by the ActivManager.  If you are using the version 4 pens described above, you will require an additional firmware upgrade; that upgrade is available on our support website in Article 1030.

  • #13924

    Anonymous

    I’m using the version 3 pen. Not sure if my media specialist has the other pen (if it makes a difference).

  • #13925

    Anonymous

    Hi mrich1911,

    Thanks for your reply.

    You’ll be using the correct pens for your model of ActivBoard and this should be detected when the pen is placed on the surface of the ActivBoard.
    I’d recommend testing another ActivPen of the same model (not the other pen) to ensure that the fault is relating to the pen or the ActivBoard.
    When testing another pen, you may need to calibrate the ActivBoard. 

    I hope this information helps.

    Kind regards,
    Adam
    Promethean Technical Support

  • #13926

    Anonymous

    I tried my co-worker’s pen and my board works like a charm! Thank you for your support and I am ready to get the party started! 🙂

  • #13927

    Anonymous

    Hi mrich1911,

    Glad to hear that the ActivBoard is working with your co-worker’s pen.

    If you need any further help please do not hesitate to get in touch.

    Kind regards,
    Adam
    Promethean Technical Support

You must be logged in to reply to this topic.